Total Body Scan

U bevindt zich hier: > > Technieken

Technieken

Bij een Total Body Scan wordt gebruikt gemaakt van verschillende onderzoekstechnieken, zoals ECG, Echo, MRI scans en CT scans. Op basis van uw persoonlijke situatie worden de verschillende onderzoekstechnieken ingevuld waardoor het meest geschikte onderzoeksprogramma ontstaat.


MRI scan

MRI staat voor "Magnetic Resonance Imaging", oftewel beeldvorming met magnetische resonantie. De MRI is niet meer dan een tunnel met daarin een verschuifbare tafel. Tijdens het onderzoek ligt u op deze tafel. We maken duizenden afbeeldingen van de binnenzijde van het lichaam, die gezamenlijk een driedimensionaal beeld opleveren. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat MRI, in tegenstelling tot röntgenstraling, geen enkele bijwerking heeft.


CT scan

CT staat voor "Computer Tomogram". De CT-scanner werkt met dezelfde röntgenstralen als die van een röntgenfoto. Echter: de CT-scanner fotografeert duizenden dwarsdoorsneden van het lichaam. Als die achter elkaar worden gelegd, ontstaat een driedimensionaal beeld, net als bij MRI. Het nadeel van röntgenstraling is dat het een slechte invloed op de gezondheid kan hebben. We werken dan ook alleen met een CT als het strikt noodzakelijk is en zullen de voor- en nadelen vooraf duidelijk met u bespreken.


Echo

Bij een echo worden geluidsgolven teruggekaatst richting de bron. Op die manier kunnen organen en lichaamsholten op het scherm bekeken worden, zonder dat er geopereerd hoeft te worden.


ECG

Een ECG (elektrocardiogram) laat zien hoe het hart functioneert. Elektroden op uw huid leggen uw hartslag vast. Op die manier kunnen we hartritme- en doorbloedingsstoornissen en de kans op een hartinfarct waarnemen. De ECG-scan duurt ongeveer een half uur. We beoordelen hoe uw hart functioneert in rust en in beweging.

Vraag vrijblijvend een brochure aan