U bevindt zich hier: > Waarom Total Body Scan

Total Body Scan

Waarom een Total Body Scan ondergaan?

De Total Body Scan is een preventief medisch onderzoek waarbij uw gezondheid onderzocht wordt door middel van verschillende onderzoekstechnieken, gericht op het bekijken en analyseren van de binnenkant van het lichaam.

Veelgestelde vragen

Het is een uitgebreid onderzoek, dat de meeste mensen niet zomaar laten uitvoeren. Een aantal vraagstukken komen we regelmatig tegen.

"Waarom zou ik een Total Body Scan ondergaan als ik geen klachten heb?"

De kans op genezing of stabilisatie van een ziekte is groter als een aandoening in een zo vroeg mogelijk stadium wordt ontdekt. De kans op een herseninfarct, hartinfarct of de aanwezigheid van tumoren kan met de Total Body Scan over het algemeen goed inzichtelijk worden gemaakt. Zelfs als u nog geen klachten heeft. Dat geeft de tijd om passende voorzorgsmaatregelen te nemen.


"De Total Body Scan is slechts een momentopname. Dat de uitslag positief is, wil nog niet zeggen dat ik gezond ben."

De Total Body Scan is inderdaad een momentopname van uw gezondheid. Echter kunnen er d.m.v. dit preventief medisch onderzoek (middels een medische check up) wel ernstige aandoeningen worden uitgesloten. Daarnaast is het belangrijk dat u alert blijft op de signalen die uw eigen lichaam afgeeft.


"Ik zit prima in mijn vel. Wat nou als er toch een aandoening bij mij wordt geconstateerd?"

Zou u het willen weten als er iets ernstigs aan de hand is? Uw leven zal erdoor veranderen. Het is belangrijk dit in overweging te nemen voor u de keuze maakt preventief medisch onderzoek te doen. Laat u hier goed over informeren door verpleegkundige onderzoeksco�rdinatoren.


"In Nederland wordt preventief medisch onderzoek uitgevoerd door commerciële bedrijven. Zijn die wel te vertrouwen?"

Hoewel in omringende landen preventief medisch onderzoek behoort tot het reguliere zorgpakket, is dat in Nederland niet het geval. Hier word je pas doorverwezen als er daadwerkelijk klachten zijn. Wij vinden dat, wanneer je de behoefte voelt, je jezelf (preventief) moet kunnen laten onderzoeken. Met en zonder verwijzing van je huisarts. Waar een team van de beste medische specialisten klaar staat. Waar men een luisterend oor heeft en er alles voor over heeft om je te helpen. Preventief, maar ook als er klachten zijn - voor de zekerheid. Prescan gelooft in gezondheidszorg, meer dan in ziekenzorg. Dat je er beter op tijd bij kunt zijn dan te laat. Prescan is sinds 2002 actief en marktleider op het gebied van preventief medisch onderzoek.


"Is een Total Body Scan ook aan te raden bij specifieke klachten?"

De Total Body Scan is een uitgebreid preventief onderzoek en geeft inzicht in uw gezondheid. In geval van specifieke klachten is het in sommige gevallen aan te raden om een gericht onderzoek te doen. Hierdoor kan de onderzoeksmethode beter afgestemd worden op uw klacht. U kunt dit als aanvulling op de Total Body Scan doen, maar het is ook mogelijk om alleen een gericht onderzoek te doen, zoals een maag- of darmonderzoek, huidscreening of een gericht scanonderzoek. Prescan® kent geen wachtlijsten en direct na het onderzoek krijgt u de uitslag.


Heeft u zelf een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.